PARTNERSÉGET ÉPÍTÜNK

Tatai Hódy SE
Készül a beszámoló az Interreg kisprojekthez

Evezzünk a közös célért címmel sikeresen pályáztunk a szlovákiai Komarno Kajak & Kanoe klubbal az Interreg kisprojekt pályázati rendszerben. Partnerünkkel együtt teljesítettük s pályázatban kitűzött céljainkat. Partnerünknek sikerült felújítani a multifunkcionális Manta hajót, egyesületünk pedig vízi sporteszközöket szerzett be. A pályázati határidő 2020. december 31. tehát a végső fázisához érkeztünk. Készül a szakmai és pénzügyi beszámoló a pályázat megvalósításáról.

Elevenítsük fel, mi történt ebben az időszakban és mik a távolabbi céljaink. Pályázatunk célja a Természet és kultúra prioritási tengely mentén a határmenti vízi turizmus erősítése volt. A turistáknak, látogatóknak egy újfajta attrakciót tudunk adni, a vízről aktív mozgás közben ismerhetik meg természeti, kulturális és építészeti értékeinket.

A vízi turizmus fejlesztése érdekében 1 db. sárkányhajó és 5 db. túrakajakot vásároltunk a hozzájuk tartozó lapátokkal és mentőmellényekkel együtt. Szeptember 26-án Császár Attila edző kollégánk tiszteletére szervezett emlékevezésen adtuk át az új sporteszközöket.

Hideg, szeles időben vettük birtokba a beszerzett kajakokat, sárkányhajót, lapátokat és mentőmellényeket, melyeket az emlékevezésen már használatba is vettek a víz szerelmesei és az emlékezők. Sajnos a járványveszély miatt Észak-Komáromból már nem tudtak részt venni ezen az eseményen.

Még két hétig tudtuk az eszközöket a vízen használni, mert ezután az Öreg-tavat elkezdték leereszteni, és az időjárás is hidegre fordult. Ezért október végén téliesítettük, a következő vízi idényre eltettük hajóinkat, lapátjainkat. Néhány kajak, és kenulapátot viszont a tanmedencében helyeztünk el, hogy segítse vízi alapozó felkészülésünket, és a téli időszak alatt is emlékeztessen minket a projektre.

A programnak azonban ezzel a „csonka évvel” nincs vége. Terveink szerint Komárom Esztergom megyéből és a Nyitra kerületből a hivatalos szervekkel együttműködve szeretnénk évről-évre több intézményi, iskolai, vállalati stb. közösségből csoportokat fogadni, hogy partnerséget építsünk, és bemutathassuk értékeinket.

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A tanmedencében is használjuk a lapátokat

Átadtuk az új hajókat, lapátokat, mellényeket

Szeptember 26-án egyesületünk a Császár Attila tiszteletére szervezett „Csaszi” emlékevezés programját összekötötte az Interreg kisprojekt keretén belül beszerzett sárkányhajó és 5 db. túrakajak, valamint a hozzájuk tartozó mentőmellények és lapátok átadásával. A hideg, szeles idő csak megerősítette a résztvevők elszántságát, akik az ünnepélyes átadás után már vízre is tették az új hajókat. Bánatunkra, a járványveszély miatt Észak-Komáromból már nem tudtak részt venni partnereink ezen az eseményen. Az új sporteszközeink jól vizsgáztak a vízen. Biztosak vagyunk benne, hogy még sok örömöt fognak okozni ezek a hajók a sportolni vágyóknak, a város és a természet felfedezőinek.

Az új sárkányhajó első útja

Észak Komáromban jártunk

A kisprojekt vezető kedvezményezettjének meghívására, egy kisebb öt tagú küldöttséggel komárnoi kajakos barátainkhoz látogattunk. Partnerünk az általuk rendezett Velka Cena kajak-kenu versennyel egybekötve adta át a pályázati program pénzügyi támogatásával felújított multifunkciós hajóját a Mantát. Sajnos a koronavírus járvány miatt egyesületünk nem tudott részt venni a versenyen, és a szlovákiai csapatok létszáma is kevesebb volt a megszokottnál. Mindez azonban semmit sem vont le abból a közös örömből, amit a felújított Manta látványa jelentett barátainknak, és nekünk.

Jó egészséget, sok-sok látogató turistát, kajakozót, kenuzót, evezőst kívánunk Nektek az újjávarázsolt hajó használatához!

A felújított Mantán

Megtörtént a szerződéskötés

Az új vízi sporteszközök beszerzésére érkezett árajánlatok alapján megtörtént a legjobb ajánlat kiválasztása. A számunkra legelőnyösebb pályázatot a Vidra-Sport Kft. nyújtotta be. A szerződéskötés az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban 2020. augusztus 31-én történt Hódy Kálmán elnök úr és Tímár István ügyvezető úr aláírásával. A nyertes pályázó szeptember 25-re ígérte a szállítást, így a már hagyományos Csaszi emlékevezésen át tudjuk venni a hajókat, és a vízen már ki is próbálhatják azokat a vállalkozó szellemű kajakozók és kenuzók.

Animátor és Kormányosképzés

A pályázati program sikeres végrehajtása érdekében még a nyári szünetben augusztus 25-én animátor és kormányos képzést tartottunk Tatán. Elméleti és gyakorlati ismereteket kaptak a résztvevők városunk természeti kulturális és építészeti értékeiből és a vízi közlekedés alapismereteiből.

Az animátor, kormányos képzés célja az volt, hogy a leendő turistákat, érdeklődőket, balesetmentesen tudjuk a vízen új élményekhez, ismeretekhez juttatni.

Résztvevők: Nagy Ádám, Tóth Gabriella, Horváth Gergő, Kun Tamás, Szűcs Veronika, Filótás Róbert

FELHÍVÁS
Árajánlat Vízi Sporteszközökre

A Tatai Hódy Sportegyesület (2890 Tata Tópart sétány 2. asz.18617728-1-11) sikeres pályázat eredményeként vízi sporteszközök beszerzését határozta el.

A beszerzés tárgya 1db. sárkányhajó, 20 db. sárkányhajó lapát, 5 db. túrakajak, 5 db. túrakajak lapát, 25 db. mentőmellény.

Honlapunkon megtalálják a beszerzendő sporteszközökre vonatkozó specifikációkat, és az árajánlat kérő dokumentumot.

Kérjük Önöket, ajánlatukkal járuljanak hozzá egyesületünk vízi turizmust, az aktív sportolást elősegítő eszközfejlesztéséhez.

  • Ajánlatkérés, specifikáció
  • Árajánlat, nyilatkozat
FELHÍVÁS
Előzetes indikatív árajánlat Vízi Sporteszközökre

Tisztelt Cégvezetők!

A Tatai Hódy Sportegyesület (2890 Tata Tópart sétány 2. asz.18617728-1-11) sikeres pályázat eredményeként vízi sporteszközök beszerzését tervezi.

A beszerzéshez szeretnénk piackutatást végezni, behatárolni a beszerzendő eszközök értékét. Ezért indikatív árajánlatot kérünk Önöktől, ami nem jelent kötelezettségvállalást egyik fél számára sem, de mindenkit közelebb visz a szerződéskötéshez.

Kérem, segítsék beszerzésünket, és értelemszerűen töltsék ki a honlapunkon található letölthető dokumentumot. Indikatív árajánlatukat e-mailen augusztus 9-ig juttassák el címünkre, vagy a 2020. augusztus 7-9-én Fadd-Domboriban megrendezésre kerülő Vidék bajnokságon legyenek szívesek átadni egyesületünk képviselőjének.

  • Indikatív Árajánlat
  • Specifikáció
INTERREG pályázati eredmény

A Tatai Hódy Sportegyesület és a Kajak@kanoe klub Komarno közös pályázata eredményeként, egyesületünk egy db. sárkányhajót, és 5 db. túrakajakot szerezhet be a hozzá tartozó lapátokkal és mentőmellényekkel együtt. Partnerükkel együtt a határmenti vízi turizmus fejlesztését tűztük ki célul. A programról tájékozódni a www.sk.hu.eu és www.rdvegtc-spf.eu honlapokon lehet tájékozódni.

Pályázat
Pályázati felhívás száma: SKHU/WETA/1801
Programnév: A Kisprojekt Alap nyugati programterülete
Projekt címe: „Pádlujme pre spoločný cieľ – Evezzünk a közös célért”
(rövid címe: Kajak & Kanoe)
Projektazonosító kódja: SKHU/1801/1.1/003
Prioritási tengely: PT1-Természet és kultúra
A kisprojekt partnere Tatai Hódy Sportegyesület
Címe: 2890 Tata, Tópart sétány 2.
A kisprojekt pénzügyi áttekintése:
ERFA hozzájárulás: 12.929,42 €
Önrész: 2.281,66 €
Összesen: 15.211,08 €
A támogatás intenzitása: 85%
Projekt kezdete: 2019. 09. 01.
Projekt vége: 2020.08.31.
A projekt végtermékei és eredményei:

A projekt során turisztikai kajakok, kenuk sárkányhajó, evezők, mentőmellények biztosítására kerül sor Tatán, amelyeket „hajózásoknál” fognak használni. A biztonságos vízi túrák érdekében a turistákat a szükséges biztonsági intézkedésekkel és túraútvonalakkal rendelkező képzett oktatók kísérik. Az érdeklődőknek biztosítják a szükséges ismereteket, a zavartalan és élvezetes „hajózáshoz”, és ellátják információkkal az épített és természeti környezetről egyaránt. Komarnoi partnerével együtt közös idegenforgalmi fejlesztési tervet dolgoznak ki az érintett régióban, a bevált tapasztalatokra és ismeretekre támaszkodva. A két partner határokon átnyúló együttműködésén és az említett tevékenységek megvalósításán keresztül egy új turisztikai csomagot hoz létre a vízi turizmus területén, a környező természettel és az aktív pihenéssel való ismerkedés eszközeként. E program használata nagymértékben hozzájárul a látogatók számának növeléséhez, a régió gazdasági virágzásához, valamint a lakosság környezettudatosságához.

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Európai Regionális Fejlesztési Alap