Rólunk

Tatai Hódy SE
Kajak-kenu sport utánpótlás nevelés

A kajak-kenu sport utánpótlás nevelése mellett, vízi szabadidősporttal foglalkozunk. Szívesen fogadunk minden érdeklődőt, aki a vízi sportokat kedveli, vagy most szeretné megkedvelni. Tagjaink számára korosztálytól függetlenül egyaránt lehetőség van a versenyzésre és a kikapcsolódást jelentő szabadidősportra is.

A szakmai színvonalat jelzi, hogy több korosztályos válogatottal rendelkezünk, és egyesületünket az egyik legjobb utánpótlás nevelő bázisként tartják számon az országban. (2018-ban 98 egyesületből 7. a rangsorban.)

Sportágunkat 7-8 éves kortól ajánljuk, úszni tudó gyerekek számára. Tapasztalatunk szerint 10-11 éves korig el kell kezdeni a sportágunkat azoknak, akik versenyezni is szeretnének benne. A kezdők megtanulják a kajakozás és a kenuzás alapjait, a vízi sportoláshoz szükséges biztonsági rendszabályokat. Az edzések télen és nyáron folyamatosan zajlanak. A kajakozás-kenuzás mellett több játékos edzés, futás, erőfejlesztés, télen úszás és tanmedence színesíti az edzéseket.

A sportoláshoz a versenyzők és a szabadidős sportolók részére is adottak a tárgyi feltételek. A vízi sporteszközök mellett edzőtermünkben a futópad, evezősgép, és a kerékpár mellett megtalálhatóak az erő fejlesztését változatosan segítő gépek, és más eszközök.
Akik megkedvelték sportágunkat, és rendszeresen edzenek, azoknak havonta egyszer 5000 forintot kell tagdíjként befizetni.

Tatai HódySport Egyesület bemutatása

Tata Város kajak-kenu sportja nagy hagyományokkal rendelkezik. Az 1974-1985 közötti időszakban neves válogatott sportolók alkották a csapat gerincét. Hörömpöli László kezei alatt dolgozó versenyzők közülük is ki kell emelni Császár Attila felnőtt világbajnok bronzérmes, Koczkás István, Walcz László, Pálházi Ferenc, Gálovich István felnőtt válogatott, és Czina László ifi Európa bajnoki ezüstérmes sportolóinkat, akik éveken keresztül sok-sok Magyar bajnoki címet is szereztek városunknak. A kajak-kenu szakosztály a Tatai Atlétikai Club, majd a Tatai Honvéd Atlétikai Club egyesületén belül működött. Az 1980-as évek végén Pálházy Ferenc edzősége alatt ismét egy erős csapatunk volt. Pálfi János, Bohleradsky Szilveszter a belgrádi ifi világbajnokságról éremmel térhetett haza.

A 2000-es évektől kajak-kenu szakosztály nagyobb önállósággal akart működni, illetve a versenyhajók formája radikálisan megváltozott. Gyakorlatilag le kellett cserélni az egész hajóparkot. Hódy Kálmán hajóépítő, akinek hajójában a norvég Knut Holmann a Sydney olimpián győzött, fantáziát látott a tatai kajakosok-kenusok szponzorálásában. A Császár Attilával folytatott beszélgetések és több tatai látogatás után megszületett egy új egyesület megalapításának gondolata. A gondolatot tett követte, és 2009-ben megalakult a Tatai Hódy Sportegyesület.

Császár Attila egyesületi alelnök és edző, Czina László és Kun Tamás edzők végezték a szakosztály sportolóinak oktatását, nevelését. Munkájuk eredménye Czina Zoltán ifi világbajnoki bronzérme, Kun Gábor ifi európa bajnoki bronzérme, Csokor Erik ifi európa bajnoki érmei, Németh Balázs, Gacsal Ákos Horváth Bence, kimagasló szereplése korosztályos világversenyeken, valamint Kovács Petra Sára Világbajnoki győzelme. A különböző válogatott keretek munkájában 4-6 tatai sportoló vesz részt rendszeresen. Az évente nyilvánosságra hozott egyesületi pontversenyben a tatai egyesület közel 100 egyesület közül rendszeresen az 1-10. helyen végez.

A régi kajakház helyén 2014-ben birtokba vehettük az Új kajakház Ökoturisztikai Központ épületét. Sajnos Császár Attila „Csaszi” 2017-ben elhunyt így az új létesítmény előnyeit már nem sokáig élvezhette. Közben az edzői csapat is kibővült. Kun Tamás munkáját, aki nagy létszámú kezdő és haladó versenyzők edzéseit vezeti Herendi László és Hopka Ágnes segíti. Emellett Herendi László az egyre bővülő és eredményesebb masters szakágat fogja össze. Az újjá éledő kenus csapat Szűcs Veronika irányításával pedig azt a célt tűzte ki, hogy ismét bajnoki pontszerzőink legyenek ebben a szakágban.

Az igazolt versenyzői létszám a masters versenyzőkkel együtt kb. 100 fő. Téli időszakban a szabadidős sportolókkal együtt közel 140 fővel, nyári időszakban pedig 180-200 fővel dolgozunk. Nyáron hetes váltásokkal napközis vízi foglakozásokat is tartunk, ami igen népszerű a szülők és gyermekek körében. A városi sportversenyek, sportos jellegű programok megvalósítását segítjük, illetve aktívan részt veszünk rajtuk. (Tó-futások, Víz-Zene-Virág fesztivál, Nagy Sportágválasztó) Évente két alkalommal rendezünk a tatai Öreg-tavon vízisport programot. Császár Attila edzőnk, sportvezetőnk tiszteletére emlékevezést szervezünk, és Fülöp András „Csuló” emlékére népszerűsítő utánpótlás kajak-kenu versenyt rendezünk meg.

Várjuk a támogatókat

Szeretnénk, ha minél több ember megismerné a szakosztályunkban folyó munkát, együtt sportolna velünk, jól érezné magát köztünk és erkölcsileg, anyagilag támogatná munkánkat. Ez a támogatás a további működést, a jobb sportolási körülmények kialakítását és az egyesületünk további fejlődést segítené elő.

Magánszemélyeknek, cégeknek, vállalatoknak a támogatás fejben kedvezményes edzéslehetőséget, sárkányhajó használatot, csapatépítést, nyári napközis tábort, reklám lehetőséget kínálunk.

Tatai HódySport Egyesületet
Elérhetőségek: Tatai HódySport Egyesület
Számlaszám: 10401976-50515054-51551004
Adószám: 18617728-1-11
E-mail: tataihodysportegyesulet@gmail.com